COPD verbeterplan

HuisartsenService start in 2022 met het concept verbeterplan COPD. Ook voor de ketens CVRM en Diabetes starten we dit concept.

Het verbeterplan start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Door de gegevens van de huidige situatie te vergelijken met andere huisartsenpraktijken wordt snel zichtbaar waar er wordt afgeweken. Uit deze analayse wordt er een verbeterplan gemaakt waarbij in eerste instantie de nadruk wordt gelegd op de punten die snel en eenvoudig leiden tot een verbetering. Ook wordt er gekeken naar wat er haalbaar is.

Naast de richtlijnen van de NHG (de NHG standaard) kijken we ook naar de praktische zaken als capaciteit, kwaliteit, competenties, beschikbare tijd etc.

Voor leden (registratie is gratis) kunnen onze adviseurs en gespecialiseerde verpleegkundigen de helpende hand bieden zodat de investering in tijd minimaal is. Verder zijn er geen kosten aan verbonden.

De winst kan enorm zijn op het gebied van: de kwaliteit van de geboden zorg, efficiency en kosten en opbrengsten.

Het is een kwestie van de zaag slijpen om daarna makkelijker te zagen in plaats van extra druk zijn omdat de zaag niet is geslepen.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Recente projecten