Nieuws

Huisartsen nemen geen genoegen met tarieven

UTRECHT (ANP) - Huisartsen nemen geen genoegen met bepaalde tarieven die ze krijgen en stappen naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) om hogere bedragen. Dat meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de kwestie aankaart samen met de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen.

De dokters klagen dat tarieven niet kostendekkend zijn, dat ze steeds meer kwijt zijn aan huisvesting en personeel en dat ze het ook nog eens steeds drukker krijgen. En ook zij hebben te kampen met de inflatie. Ze tekenden al eerder bezwaar aan bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), maar kregen daar nul op rekest.

Een onderzoek naar de kosten willen ze niet afwachten. "Met de huidige grote druk op de huisartsenzorg is het extra belangrijk dat er geen nieuwe problemen worden gecreƫerd. De tarieven zijn onvoldoende dekkend vanwege de sterk gestegen praktijkkosten. Laten we dus niet op een kostenonderzoek wachten: de tarieven moeten tussentijds omhoog", aldus LHV-vicevoorzitter Aard Verdaasdonk op de site van zijn club.