Alles op een rij

Nascholingen

Compleet overzicht van alle nascholingen in de eerstelijn

Stop met zoeken en vind hier de nascholing die bij uw wensen past.

Meer informatie

Congres
Janssen

The Bridges Congress started in 2015 as an educational symposium focused on providing the latest information on HIV and viral hepatitis as well as bridging and connecting individuals and sharing expertise between Belgium, Luxembourg and the Netherlands. This year we will be changing a few things by expanding the focus to broader infectious disease and vaccines, as well as hosting the Bridges Congress as a fully digital event.

Lees meer

Gratis
21-02-2022
Congres
Bohn Stafleu van Loghum
Utrecht

Krijg praktische handvatten voor in uw spreekkamer

 
Over dit congres
Maar wat houdt een gezonde leefstijl nu precies in? Wat werkt en wat niet? En hoe kunt u het inzetten in uw klinische praktijk, met en bij uw patiënten? Dat is het thema van het congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer.
 
Congres van: Bohn Stafleu van Loghum
€199,-
24-03-2022
Bohn Stafleu van Loghum
On demand

In deze microlearning fris je in 5 minuten jouw kennis op over het beoordelen en begrijpen van ECG’s.

In de huisartsenpraktijk worden regelmatig ECG’s gemaakt. Soms zijn deze lastig te interpreteren en te begrijpen. Met de ECG10+-methode zijn de onderdelen van een ECG systematisch te beoordelen in tien stappen. Maak in deze microlearning kennis met de methode.

  • Hoe breng je de elektroden juist aan?
  • Hoe lees je de frequentie en regelmaat van het ECG af?
  • Hoe lees je de PQ-tijd af?

Bohn Stafleu van Loghum

Klik hier voor de scholing

Gratis
Webinar
HuisartsenService
Webinar

Klik hier voor meer informatie

2 punten
Gratis
08-11-2021
On demand webinar
HuisartsenService
On demand

On demand Webinar Huisartsenservice: GLP-1-gebaseerde therapie in de behandeling van diabetes type 2"

Kosteloze webinar

Nascholingspunten 1 punt voor huisarts en 2 punten voor Praktijkondersteuner

2 punten
Gratis
Webinar
HuisartsenService
Webinar

Door het toenemende gebruik van continue glucosemeters is binnen de diabeteszorg de zogenaamde Time in Range (TIR), de tijd per dag dat het bloedglucosegehalte binnen de streefwaarden zit, steeds meer in opkomst. Wat is het belang van deze nieuwe maat voor uw praktijk? Hoe hangt TIR samen met HbA1c? Wat is de meerwaarde van TIR voor uw patiënten?

2 punten
Gratis
Webinar
HuisartaenService
Online

Hebben we nog wel bloeddrukmeters nodig in de praktijk?

Het Corona-tijdperk dwingt ons om creatief en innovatief na te denken over hoe we de zorg effectiever kunnen inrichten. Het meten van bloeddruk in de huisartsenpraktijk is daar een goed voorbeeld van.

Het kiezen van de beste meetmethode en het juiste tijdstip om een hoge bloeddruk te diagnosticeren en te vervolgen blijft een uitdaging en maatwerk voor elke patiënt.

Tijdens dit Webinar zullen verschillende ervaringsdeskundigen discussiëren over hun ervaringen met bloeddruk meten in het Corona-tijdperk, zullen de verschillende meetmethoden worden belicht en wordt er vooruitgeblikt op de zorg van de toekomst.

Gratis